Днес  президентът Румен Радев и българската делегация ще бъдат приети

...
Днес  президентът Румен Радев и българската делегация ще бъдат приети
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще има среща с Негово Светейшество папа Франциск

Днес  президентът Румен Радев и българската делегация ще бъдат признати на визита от Негово Светейшество папа Франциск. Държавният глава е на тридневна аудиенция във Ватикана и Италианската република. За да отдадат дружно респект пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим, тази година с делегацията ни отпред с българския държавен глава пътува и делегация от Република Северна Македония, ръководена от президента Стево Пендаровски.

Днес във Ватикана е планувана и среща на българския президент Румен Радев с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин.

Във Ватиканската апостолическа библиотека президентът Радев ще прегледа фрагменти от неотдавна открития етюд „ За древността на бащината земя и за българските каузи “ на архиепископ Петър Богдан Бакшич.
През вчерашния първи ден от визитата пред паметника на капитан Петко Войвода, ситуиран на хълма на гарибалдийците в Рим, дружно с президента Радев респект отдадоха и наши общественици, както и министърът на културата Велислав Минеков. Паметникът на българския челник е дело на проф. Валентин Старчев като самопризнание към десетки българи гарибалдийци, дали своя принос в името на свободата на италианския народ.
Президентът Румен Радев откри публично изложба „ България “ към Българския културен институт в италианската столица. Първата галерия на галерията съчетава знакови творби на българското изобразително изкуство от частни сбирки, които до момента не са били излагани за аудитория.
В първия ден от визитата президентът Румен Радев и сътрудника му от Република Северна Македония Стево Пендаровски участваха на сключване на съглашение за продан на информация и професионално съдействие сред Българската телеграфна организация (БТА) и Медийната осведомителна организация (МИА). Генералните шефове на двете медии  – Кирил Вълчев и Драган Антоновски, подписаха документа в представителството на Европейската комисия в Рим.
„ Не може да има положително другарство без регулярна информация. С президента Пендаровски ще чакаме доста по-интензивен продан на надеждна, тествана и точна информация “, съобщи президентът Румен Радев
В подписаното съглашение се показва, че в сходство с Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Северна Македония „ Българска телеграфна агенция и МИА ще подхващат ефикасни ограничения в разменяните информации да няма недобронамерена агитация и подстрекателство към принуждение, ненавист или други сходни дейности, които биха навредили на връзките сред Република България и Република Северна Македония ”. „ С моя сътрудник генералния шеф на МИА имаме значимата отговорност за описа за днешния ден в България и Република Северна Македония, който ще бъде четен на следващия ден ”, сподели Вълчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР